Diensten

Waarmee wij u helpen

ProTass is gespecialiseerd in het Electronic Manufacturing Services (EMS). Wij ontwikkelen en assembleren pcba’s voor onze klanten. Voor zowel kleine zelfstandige ontwikkelaars als industriële marktpartijen assembleren wij printplaten, halffabricaten en/of eindproducten. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing en bieden klantspecifieke oplossingen.

Wij bestücken zowel SMD als Through Hole

Onze organisatie is er volledig op gericht orders binnen een zo kort mogelijke tijd in productie te kunnen nemen. Wij bieden u hiervoor de onderstaande diensten:

Protoboard via nulserie tot grotere productieseries

ProTass biedt klantspecifieke oplossingen voor de ontwikkeling en productie van PCBA’s. Dat doen we voor zowel kleine zelfstandige ontwikkelaars als industriële marktpartijen. We kunnen zorgen voor de realisatie van concept tot protoboard en via nulserie naar kleine of grote productieseries, zowel volgens maatstaven voor Design for Manufacturing als Design for Excellence. Bij zeer grote productieseries kunnen we begeleiding bieden bij outsourcing in het buitenland.

SMD en through hole bestücken

ProTass assembleert PCB’s op basis van zowel geautomatiseerd SMD-bestücken als through-hole en hand-bestücken. We beheersen conventionele en geavanceerde technieken zoals reflow solderen, geautomatiseerd golfsolderen, selectief solderen en handsolderen, eventueel onder een microscoop. Procesbewaking gebeurt met SPI- en AOI-inspectie. Indien gewenst zorgen we ook voor het programmeren en testen van de componenten.

Ontwikkeling van vervangende componenten

Naast ontwikkeling en productie van componenten voor nieuwe producten, richt ProTass zich ook op ontwikkeling van vervangende componenten voor lopende producten. Tot de mogelijkheden behoort het uitzoeken van pin compatible vervangende componenten, her-layout van de print of een functionele ontwikkeling om bestaande componenten te vervangen.