ProTass | FAQ
16176
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16176,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

FAQ

Antwoorden op veel gestelde vragen

Wat is een PCB en een PCBA?

PCB staat voor Printed Circuit Board, een elektronische printplaat. Op deze printplaat, die we allemaal kennen als we een afstandsbediening van de tv openen, zijn allerlei componenten aangebracht. Het aanbrengen van deze componenten wordt ook “bestücken” genoemd, en dit doet ProTass, zodra de PCB voorzien is van de componenten heet het een PCBA.

Waarom duurt het uitbrengen van een offerte meerdere dagen?

Voordat een prijs bepaald is zullen alle prijzen van alle componenten opgevraagd moeten worden. Dit is helaas een internationale handelsmarkt waardoor er op verschillende momenten verschillende prijzen maar ook verschillende levertijden van toepassing zijn. Hierdoor zijn we vaak een tot twee dagen alleen al bezig om deze prijzen te verzamelen.

Waarom wordt er bij een mogelijke opdracht om een “alternatief” gevraagd?

Het komt gezien de economische groei steeds vaker voor dat levertijden van componenten zeer lang zijn. Hierom vragen wij vaak aan de ontwikkelaar om een zogenaamd “alternatief” mogelijk toe te passen.

Wat is THT?

Een doorgaand gat THT staat voor Through-Hole Technology – elektronische componenten die zijn gemonteerd aan een zijde van de PCB waarbij de draden van het component in de daarvoor bestemde gaten worden gedaan en aan de andere zijde van de PCB worden gesoldeerd.

Wat is SMT?

Dit staat voor Surface Mount Technology – Oftewel oppervlakte montage, componenten die zijn gesoldeerd aan een kant van de printplaat.

Wat is THT assemblage?

Conventionele bestückingsmethodiek.

Wat is het verschil tussen THT en SMT?

THT is Through Hole Technology en SMT is Surface Mount Technology.

Wat is box building?

Bij ons gaat de dienstverlening verder dan het assembleren en testen van PCB’s. Steeds meer nemen wij ook de behuizing voor onze rekening. Afhankelijk van de vraag installeren wij de PCBA’s in modules en cabinetten, of verzorgen wij de gehele box building. Dit inclusief kabels, aansluitingen, kaartlezers, accu’s, beplating, handleidingen en eventueel software. Maatwerk dus, want elke keer is de toepassing anders.

Rapid Proto Typing / Rapid Prototyping?

Is een verzamelnaam voor verschillende technieken die het mogelijk maken om snel (Engels: rapid) fysieke prototypen te vervaardigen. Rapid prototyping gaat uit van virtuele computer informatie, verkregen via het CAD-proces, die vertaald wordt in een fysiek product.

Wat is een BOM lijst?

Dit is een lijst van onderdelen die verwerkt zijn in een product. Het is het Nederlandse woord voor het Engelse “Bill of materials”, dat ook in Nederland gebruikt wordt. De afkorting is BOM. Een stuklijst is een essentieel onderdeel bij de ontwikkeling en productie van een PCB.

Wat is een Fiducial?

Dit is een referentiepunt op de PCB. Deze referentiepunten worden herkend door de assemblagemachine waardoor de componenten op de juiste plek geplaatst worden.

Staat uw vraag er niet bij? Bel ons dan (040 – 780 3000). Wij helpen u graag!
Bereken snel en eenvoudig uw prijs online