ESD Statement ProTass B.V.

ESD-Statement-ProTass

ESD Statement ProTass B.V.

Elektronica componenten worden steeds gevoeliger voor statische ontladingen, ook wel ESD genoemd, wat staat voor Electro Static Discharge. Om deze ESD ontlading te voorkomen moet je ESD veilig werken. Voor een ESD veilige ruimte, ook wel EPA (ESD Protected Area) genoemd, gelden 2 belangrijke regels voor inrichting. Alles wat isolerend is moet worden verwijderd, afgeschermd of vervangen. En alles wat geleidend is moet op 1 potentiaal worden gebracht. Om te kunnen voldoen aan ESD veilig werken zijn een aantal persoonsgebonden maatregelen nodig.
  • Geleidende schoenen of hielaardingen.
  • Speciale ESD kleiding voorzien van geleidend garen.
  • Geleidende handschoenen.

ProTass statement

Binnen ProTass wordt gewerkt met diverse persoonsgebonden maatregelen in een EPA. Iedereen dient zich te meten alvorens men zich in de EPA begeeft.

Leveranciers en verpakkingen

Al onze leveranciers zijn geïnformeerd over ESD en wij hebben hen gevraagd om te voldoen aan verplichtingen die voortkomen uit regelgeving (NEN-EN-IEC 61340-5-1). NEN-EN-IEC 61340-5-1 is van toepassing op activiteiten als: vervaardigen, verwerken, monteren, installeren, verpakken, het etiketteren, onderhouden, testen, inspecteren, vervoeren of op andere wijze behandelen van elektrische of elektronische onderdelen, samenstellingen en apparatuur gevoelig voor schade door elektrostatische ontladingen groter dan of gelijk tot 100V menselijk lichaam model (HBM). Deze norm is erkend op nationaal, Europees en internationaal niveau en bevat een aantal minimum eisen, voorzorgsmaatregelen en richtlijnen die – mits correct uitgevoerd – de ongewenste effecten van ESD sterk minimaliseren.

Meer informatie:

www.nen.nl
Kwaliteitsdocumenten & Certificaten
Ons kwaliteitsbeleid

ProTass is trots op de kwaliteit van haar producten. We zijn pas tevreden wanneer onze klanten dat zijn. En die kwaliteit, daar werken we heel hard aan. Ons kwaliteitsbeleid is gericht op het garanderen en verbeteren van de kwaliteit van de levering van goederen en diensten door verbetering van onze processen.