Een stukje China in Eindhoven

stukje china in eindhoven

Een stukje China in Eindhoven

Velen van ons denken dat de afstandsbediening van de tv in China of ergens aan de andere kant van de wereld wordt geproduceerd. Weet je dat de afstandsbediening ook in Nederland wordt gemaakt? Wij van ProTass doen al vele jaren in Eindhoven het bestukken van printplaten (PCB’s). Vanaf de eerste proto tot grotere series van enkele duizenden per maand.
Onze machines zijn net zo verfijnd als in China. Als er geen handjes aan te pas komen, is het prijsverschil niet zo groot dan vele van ons denken. Het is daarom dat de Nederlandse opdrachtgevers de productie in ons eigen landje houden.

In Eindhoven gebeurt meer dan vanaf de straat zichtbaar is.

Het verschil tussen China en ProTass in Eindhoven

Testen, controles en levertijd (snelheid)

Onze relaties geven te kennen dat ze de productie graag aan PROTASS overlaten, omdat er een betrouwbaar product wordt opgeleverd. Dit komt mede omdat de testprocedures en de controles in Nederland vele malen beter zijn, en de transporttijd veel korter is. Er is een levertijd verschil van weken. De producten van PROTASS worden na productie binnen 24 uur bij de klant afgeleverd.

printplaat
Een klein stukje China (PROTASS) in Eindhoven

De doorlooptijd is het tijdspad tussen het moment dat alle onderdelen binnen zijn en de opdracht gereed is. Hierin scoren wij een dikke tien! De doorlooptijd bij proto’s is maximaal 5 dagen en grotere series maximaal 14 dagen.

Het bovenstaande bewijst dat er een klein stukje China in Eindhoven is. De snelheid, flexibiliteit en de  kwaliteit zorgt ervoor dat onze klant het niet ver weg hoeft te zoeken. Om de prijs transparant te maken werken wij met een open calculatie systeem zodat de klant ziet hoe de prijs is opgebouwd. Dit  geeft vertrouwen. Met de Proto Calculator op de website kan je

een snelle prijsberekening maken van de proto waardoor je vanuit je bureaustoel direct alle informatie zichtbaar hebt inclusief de levertijd.

Tot slot

Wij zien bij hele grote series steeds meer SMD bedrijven samenwerken, zodat deze productie ook in Nederland blijft.

Als u de voorkeur geeft aan flexibiliteit, kwaliteit en snelheid dan bent u het beste uit bij PROTASS! PROTASS is een goed adres om uw elektronica te produceren. “Tot ziens bij PROTASS in Eindhoven” 在埃因霍溫的ProTass見

controle printplaat

Tot slot, wens ik alle lezers een fijne vakantie toe!

Jos Kivits
Directeur ProTass B.V.

Zullen we ook gaan samenwerken?