ProTass breidt uit met cleanroom

ProTass-breidt-uit-cleanroom

ProTass breidt uit met cleanroom

ProTass breidt uit met nieuwe cleanroom en grotere werkplaats

PCB assemblage zonder contaminatie. Een jaar geleden kregen wij bij ProTass de mogelijkheid om uitbreiding te realiseren doordat onze buurman zijn ruimte beschikbaar stelde. Inmiddels is deze ruimte bij ons bedrijf betrokken, waardoor de werkplaats is gegroeid met 230m2. Een mooie ontwikkeling die kansen bood voor innovatie. Het gevolg? Naast de investeringen in het machinepark, is er onlangs een cleanroom geïnstalleerd.

PCB assemblage zonder contaminatie

Waarom een cleanroom?

Een cleanroom is ontworpen om contaminatie (vervuiling) aan product, proces of onderzoek binnen de ruimte te reduceren of zelfs uit te sluiten. Dit brengt veel voordelen, waarmee we nog beter kunnen voldoen aan de vraag vanuit high tech bedrijven. Door onze cleanroom hebben wij de mogelijkheid op een werkomgeving met de hoge zuiverheid “cleanroom ISO 7”. De mate van vervuiling in de cleanroom wordt gespecificeerd aan de hand van de hoeveelheid deeltjes van een bepaalde grootte per kubieke meter.

Alles bij elkaar een mooie vooruitgang! Wil je meer weten over hoe we de hightech bedrijven nog beter kunnen bedienen? Neem dan contact met ons op.

Van kleine PCB assembleur naar volwaardig assemblagebedrijf

Van een relatief ‘kleine’ assembleur met 15 medewerkers zijn we met ProTass gegroeid naar een, mag ik toch wel zeggen, ‘volwaardig assemblagebedrijf’. Het woord ‘TROTS’ is hier wel op zijn plaats.
Trots omdat ik 15 jaar geleden met mijn compagnon Jos Kivits ProTass ben gestart op een andere en veel kleinere locatie en ook na de verhuizing 6 jaar geleden naar Eindhoven ons bedrijf heb zien groeien.

We zitten in een markt met concurrentie door heel Nederland. Het is dan ook aan ons om klanten meerwaarde te bieden. Onze snelheid en flexibiliteit zijn USP’s die de klanten zeer waarderen.

Een organisatie die groeiende is, wordt vaak log en minder flexibel. Dit is iets dat wij zeker niet zijn of zullen worden. Dit zit niet in onze genen.

Snelle levering van PCB’s en korte doorlooptijden

Onze klanten verlangen snelle leveringen en een korte doorlooptijd. Mede hierom kiezen zij voor ons, een lokale partij. Deze snelle levering vergt een bepaalde mate van flexibiliteit. Zo gaan wij hier bij ProTass mee om:

  • Wekelijks worden bij ons orders geplaatst
  • Deze orders worden direct verwerkt
  • En de producten hiervoor ingekocht

Resultaat: 2 weken later liggen de pcba’s bij de klant.

ProTass-breidt-uit-cleanroom

Nog een voorbeeld van wat je van ons mag verwachten? Regelmatig doen engineers aanpassingen aan producten, waardoor lopende orders veranderen. Ondanks die veranderingen moet het eindproduct toch de week erop bij de klant op de plank liggen. Door snel te schakelen en een snelle levering kan dit bij ProTass.

Wij hebben de voordelen van een kleine assembleur en de kwaliteit van een grote. Tot slot wil ik het nog even hebben over de prijs. Ons product kent geen emotie. Hierom is het van belang dat er bij grotere series geen grote prijsverschillen ontstaan met aanbieders uit exotische landen.

Natuurlijk zijn onze arbeidskosten hoger en natuurlijk kunnen wij sneller leveren door kortere afstanden. Maar juist door de combinatie van deze en andere factoren laten veel klanten hun printplaten bij ons produceren. Verder is het een kunst om in je relatie met nieuwe grotere klanten te investeren en ook aandacht te blijven houden voor de kleinere opdrachtgevers. Juist door hen zijn wij gegroeid naar waar we nu staan. Een lang verhaal kort. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Persoonlijk geef ik liever een rondleiding in de fabriek en laat ik onze nieuwe cleanroom zien, dan dat ik er over schrijf…

Bij mij staat één ding bovenaan: durf het onmogelijke mogelijk te maken

Jos Kivits
Directeur ProTass B.V.

Meer weten of eens vrijblijvend brainstormen?