Geautomatiseerd SMT bestücken

SMT header blogpost

Geautomatiseerd SMT bestücken

ProTass is voor verschillende diensten en producten inzetbaar. Eén van onze diensten is het geautomatiseerd SMT bestücken of bestukken van printplaten. Bij ProTass maken wij gebruik van geautomatiseerde machines om printplaten SMT te bestücken binnen onze productie locatie in het hart van Brainport te Eindhoven.

SMT betekent “Surface Mount Technology”.

Wat is SMT?

SMT betekent “Surface Mount Technology”. Wanneer je dit vertaald staat het voor oppervlakte montage technologie. Hierbij worden SMD onderdelen/componenten op de oppervlakte van de printplaat geplaatst. Met de Surface Mount Technology worden componenten via een geautomatiseerde machine zeer nauwkeurig op de printplaat geplaatst. In plaats van het plaatsen van onderdelen met ‘pootjes’ die door de printplaat heen gaan. Wanneer de onderdelen door de printplaat heen gaan heet dit Through Hole Technology (THT).

Bij SMT worden de printplaten eerst voorzien van soldeer pasta, waarna assemblage de printplaat door een reflow oven gaat en de componenten elektronisch verbonden worden met de soldeer pads. Doordat dit proces geautomatiseerd is, is geautomatiseerd SMT bestücken erg efficiënt, het heeft een kortere doorlooptijd en de output van deze bestücking methodiek is erg hoog. Met diverse visuele en automatische controles wordt de hoge kwaliteit van de printplaten gewaarborgd.
ProTass uw PCB laten bestücken

Bij ProTass beschikken we over een productie locatie die recentelijk vernieuwd is en tevens is hier ook een clean room gerealiseerd. Wilt u gebruik maken van de efficiëntie en kennis die ProTass u te bieden heeft? Neem dan snel contact met ons op, wij gaan graag de uitdaging aan voor het assembleren van uw Printed Circuit Boards. We geven u graag een rondleiding binnen het bedrijf zodat u een compleet beeld krijgt van de werkzaamheden en diensten van ProTass.

ProTass heeft al jaren ervaring met het ontwikkelen en assembleren van PCBA’s voor onze klanten, waarbij kosten efficiëntie goed wordt bewaakt. De organisatie is er volledig op gericht om orders binnen een zo kort mogelijke tijd in productie te kunnen nemen. Maak kennis met ons!

Bent u overtuigt?

Probeer dan de Protocalculator, de online calculator die ProTass aanbiedt via zijn website. U kunt hier zelf precies uw wensen invullen binnen de calculator. Vergeet niet daarna met ons contact op te nemen.
U kunt natuurlijk ook altijd direct met ons in contact komen om te sparren over uw wensen en hoe ProTass deze kan vervullen via de contactpagina.

Waar wacht u nog op? Maak gebruik van de Protocalculator.

Jos Kivits

Directeur ProTass B.V.

040 – 780 30 00