Waar wij niet over mogen schrijven

Waar wij niet over mogen schrijven

Als ondernemer durf je niet je mening te geven op het internet of op je website als het gaat over leeftijdsdiscriminatie en buitenlanders. Geef jij mannen en vrouwen echt gelijke kansen? Is het huichelarij, bescherming van jezelf of je bedrijf, of uit angst voor iets anders? In ieder geval is dit voor de meeste van ons een hellend vlak.

Mogelijk zijn wij bij ProTass een uitzondering.

Wij zijn 13 jaar geleden gestart met ProTass. We hadden afgesproken om zoveel als mogelijk juist te denken, ook als het over vooral deze keuzes zou gaan.

Wij zien vaak, juist op deze vlakken, kansen door geen verschil te maken. Nu na 13 jaar is ons ziekteverzuim nog steeds laag en de motivatie van onze mensen is misschien wel beter doordat onze medewerkers dit waarderen.

Ook wij bij ProTass hebben te maken met investeringen die niet worden terugverdient. Alleen bij ProTass wijken wij in veel opzichten af van het “gewone”, en dit is niet omdat we een beter rendement hebben. Wij investeren dagelijks in onze mensen omdat elk mens hierbij gebaat is. Hierom een opsomming van enkele feiten om daarmee u te laten weten dat wij echt zo denken.

Ik denk bewust anders omdat ik hierin geloof

Anders denken en anders doen

BHV en AED

Bij ons is 70% van de medewerkers BHV’er. Onlangs is er een AED opgehangen bij de ingang van de hal. Niet alleen voor eenieder die bij ProTass aanwezig is, maar zeker ook voor mensen in de omgeving. Onze AED is aangemeld bij het Rode Kruis.

Verhouding mannen – vrouwen

Er zijn bij ProTass net zoveel mannen als vrouwen in dienst. Waarom? Een vrouw heeft een betere oog-hand coördinatie dan een man. Dit is bij ons een pré gezien de minuscule componenten die bij vele opdrachten met de hand geplaatst worden.

Innovatieve ideeën genoeg

Nationaliteiten

Er werken bij ons 4 nationaliteiten. Turkse, Thaise, Poolse en Nederlanders. We huren bij tijd en wijlen zzp’ers in, voornamelijk vrouwen voor de assemblage afdeling en meestal mannen voor de ontwikkelopdrachten.

Leeftijdsdiscriminatie

Bij ProTass is er absoluut geen leeftijdsdiscriminatie. 2 jaar geleden is er een medewerker aangenomen van 48 jaar jong en vorig jaar is onze accountmanager in dienst gekomen. Hij is nu 56 jaar jong.

Juist mensen met deze leeftijden brengen ervaring in huis waar jongere in een aantal opzichten een voorbeeld aan nemen.

Door al het bovenstaande hangt er een juiste sfeer en werkt dit door op veel vlakken waar motivatie van belang is.

Er is geen reden om morgen alleen maar Nederlandse mannen onder de 30 of 40 jaar aan te nemen en als een egoïst niet te investeren. Door te denken zoals wij geeft u ook een mogelijk beter gevoel, tenminste als je echt om mensen geeft. Mij geeft het althans een goed en prettig gevoel.

En tot slot, wij eten elke maandag met ons allen aan een gedekte tafel op kosten van de directie. Dit doen wij om 2 redenen, allereerst vanwege de sfeer en een bijkomstigheid dat we dan als directie de zaken kenbaar kunnen maken die voor iedereen van toepassing zijn. Door deze combinatie wordt het aangename met het noodzakelijke gecombineerd.

Jos Kivits
Directeur ProTass B.V.

Meer weten of eens vrijblijvend brainstormen?