Hoe mooi mag de praktijk zijn?

Teamwork

Hoe mooi mag de praktijk zijn?

Zoals eerder aangekondigd is ProTass aan het uitbreiden. Inmiddels is dit een feit. Een totaal vernieuwde hal, een cleanroom, een A.O.I. in lijn, een nieuwe SMD lijn erbij en met een nieuwe indeling van bestaande werkplaats is ProTass klaar voor het aankomend jaar. Dit uitbundig vieren doen wij niet, onze bestaande klanten dit laten weten wel.

Waarom zou je telkens een offerte aanvragen als we vaste afspraken kunnen maken. Insiders weten dat een offerte uitrekenen in deze tak van sport zomaar 10 uren kost en deze uren ook betaald moeten worden. Hierom maken we graag vaste afspraken vooraf zodat deze genoemde uren niet in het nadeel komen van de klant.

Ook gaan wij een niet traditionele weg in slaan

Als we nu eens één gemeenschappelijk doel zouden hebben…

Met bestaande klanten gaan wij de aankomende maanden proberen langdurige afspraken te maken. niet alleen komen de offerte uren voor de klant in het voordeel. maar ook de snelheid van andere handelingen. In onze missie en visie staat het woord snelheid en flexibiliteit vandaar dit wij nadrukkelijker gaan gebruiken en dit in combinatie met een open calculatiesysteem.

Samen maak je doordachtere producten

Bij proto’s draait het vooral om snelheid en hierna bij de eerste series gaat het vooral om prijs. Veel opdrachtgever geven een voorkeur voor een Nederlandse productiebedrijf. Hierom gaat ProTass steeds vaker over het bespreekbaar maken van langdurige samenwerkingen waarbij alles wordt vastgelegd en dus klant en ProTass beter af zijn met deze afspraken en dit rust geeft aan beide partijen.

Kostenbesparen doe je ook beter samen

Door grootse samenwerkingen aan te gaan realiseer je niet alleen een doordacht eindproduct, maar wordt het ook een stuk makkelijker om een budget te bepalen. Het vastgestelde budget kan voorgelegd worden aan alle partijen die een mogelijke samenwerking tot stand kunnen brengen. Ieder bedrijf dat besluit de samenwerking aan te gaan is verzekerd van haar omzet, en deze zekerheid maakt dat ze het ook helemaal niet vervelend vinden om de projectprijs ietwat naar beneden te halen. De partijen die akkoord gaan met dit budget, creëren een toegewijd team. Je zou kunnen zeggen dat de rotte appels inmiddels van de boom gevallen zijn. Daarnaast leveren deze samenwerkingsverbanden ook nog eens een tijdsbesparing op, zonder dat dit ten koste van de marge gaat.

Samen zijn we sterker

Zoals in ieder teamverband, werken ook hier alle partijen samen naar een succesvol eindresultaat. En hoewel samenwerken centraal staat, heeft natuurlijk iedere partij zo zijn of haar eigen specificatie. De schoenmaker en zijn leest; dat verhaal. Ze stralen met toewijding in hun eigen vakgebied en halen energie uit de inbreng van de andere partijen. Ieder staat in zijn eigen kracht, en kan, in samenwerking met anderen, zien wat hun prestaties mogelijk maken wanneer deze aangesterkt worden met de prestaties van andere partijen.

Ook gaan wij een niet traditionele weg in slaan

Het is niet voor niets dat veel succesvolle bedrijven groot zijn geworden door de juiste lokale samenwerkingen aan te gaan. Afhankelijk van de branche waarin een bedrijf zich bevindt kan het tal van voordelen opleveren. Of het nu gaat om het behalen van een geweldig eindresultaat, het krijgen van steun van de lokale bevolking of het verleggen van grenzen die dromen werkelijkheid laten worden.

Lokaal samenwerken leidt tot resultaten, zowel wanneer het gaat om het product zelf, als om de ontwikkeling van de ondernemingen die de handen ineen hebben geslagen om dit eindproduct tot stand te laten komen.

Jos Kivits
Directeur ProTass B.V.

Zullen we ook gaan samenwerken?